Totul se învață în comparație și, dacă comparăm Daghestan, Kullar, cu tabăra din regiunea Orenburg, Rusia, în care locuiesc cetățenii Kârgâzstanului, în așteptarea revenirii în patria lor, atunci alegerea va fi în favoarea primului – este cel puțin mult mai cald aici și, în apropiere, sunt oameni și magazine. „Există un câmp, nu există apă, nici măcar nu sunt așezări rezidențiale în apropiere. Avem afaceri în Kârgâzstan, nu putem rămâne aici, unde așteptăm să plecăm acasă. Timp de 6 luni, așa și nu am înțeles care e reacția ambasadei. Noi nu cerem bani, ci doar cerem să fie deschis un coridor prin Kazahstan”, spune un bărbat într-un mesaj video pe care migranții kârgâzi l-au înregistrat în luna august.

Autoritățile kârgâze au organizat de mai multe ori transferul cetățenilor lor din Rusia prin Kazahstan, dar oamenii continuă să ajungă în regiunea Orenburg, ca și până acum, sunt tot mai mulți doritori să plece acasă.

Kârgâzii au ajuns în regiunea Orenburg în speranța deschiderii unui coridor de transport. Mulți așteaptă de mai bine de șase luni să fie trimiși acasă prin Kazahstan, prin locul ce se învecinează cu Rusia.

„Aici sunt copii și femei însărcinate, sunt persoane în etate și e frig noaptea. Vom plăti noi înșine, vom fi de acord să deschidem coridorul. Până în prezent, doar Rusia ne ajută cu mâncare și corturi”, spune persoana într-un mesaj video.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns