Noi confruntări au izbucnit la granița dintre Tadjikistan și Kârgâzstan la 16 septembrie, ambele părți acuzându-se reciproc de utilizarea armamentului greu în luptele care au ucis cel puțin trei persoane și au rănit 27 de la izbucnirea lor în urmă cu două zile.

Serviciul kîrgîz al poliției de frontieră a acuzat soldații tadjici că au deschis din nou focul asupra mai multor avanposturi ale sale la începutul zilei de 16 septembrie, într-o zonă de frontieră muntoasă disputată, forțele tadjice folosind tancuri, transportoare blindate de trupe și mortiere.

La rândul său, Tadjikistanul a acuzat forțele kârgâze că au bombardat un avanpost și șapte localități cu „armament greu” în aceeași zonă.

Sursele RFE/RL au declarat că la ora locală 10 a.m. confruntările continuau de-a lungul mai multor secțiuni de la granița dintre Tadjikistan și Kârgâzstan .

Un civil a fost ucis și trei au fost răniți, au declarat autoritățile din orașul tadjik Isfara. Kârgâzstanul a raportat 18 răniți în cursul nopții în provincia Batken din sudul său, care se învecinează cu regiunea Sughd din nordul Tadjikistanului și în care se află o exclavă tadjică, Voruh, important punct-cheie în conflictele recente. Aceste date nu au putut fi verificate deocamdată.

/moldova.europalibera.org/

Lasă un răspuns